Tsjillen in de sloep op 11 september

BOLSWARD Het belooft een feestelijke en culturele dag te worden op 11 september van dit jaar in Bolsward. Want naast het UITfestival overdag kunnen de inwoners en bezoekers van de stad ’s avonds ook nog genieten van het evenement Tsjillen in de sloep. Dit is een sloepentocht waarbij de deelnemers vanaf de boot kunnen genieten van muzikale en theatrale acts op de wal. De avond wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een slotact op het Kruiswater. Normaal gesproken staat Tsjillen in de sloep gepland op de vrijdagavond voorafgaande het Fiets 11-stedentocht/Pinksterweekend, maar vanwege Corona kan dit niet doorgaan. Het bestuur van Tsjillen in Bolsward heeft daarom de samenwerking met het UITfestival gezocht en besloten het evenement over de zomer heen te tillen. Wellicht zal het evenement ook dan nog ‘coronaproof’ moeten worden ingericht, maar dat is volgens het bestuur goed te realiseren.

Net als in de voorgaande edities roept het bestuur de deelnemers op om de boten te versieren en hetzelfde geldt voor de straten en tuinen van de bewoners langs de route. De mooiste boot en straat kunnen rekenen op een leuke prijs! Deelnemers die al een kaartje voor Tsjillen in de sloep 2020 hadden gekocht, krijgen via de mail een voucher waar mee ze een deelnamevlag voor 11 september kunnen ophalen . Er varen dit jaar geen pramen mee voor deelnemers die niet kunnen of willen meevaren met een eigen boot. Degene die een kaartje hadden gekocht voor de editie van 2020 om mee te varen op een praam, krijgen binnenkort hun geld teruggestort. Kaartjes voor 11 september zijn vanaf 1 juni te koop via www.tsjilleninbolsward.nl Op de website staat meer informatie met betrekking tot de route, tijden en actueel nieuws.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.