Tsjechen bezoeken het Marne College

Het Marne College onderhoudt al twintig jaar intensief contact met het Gymnazium Frantisek Palackeho uit Neratovice (Tsjechië). Het is daarmee een van de langstlopende uitwisselingscontacten in Nederland.

Afgelopen week bezochten zo’n vijfentwintig Tsjechen Bolsward. Deze uitwisselingsweek kende weer veel hoogtepunten. De band tussen de leerlingen uit Bolsward en Neratovice is versterkt door teambuilding in de bossen bij Appelscha. In het klimbos moesten leerlingen elkaar helpen tijdens het klimmen en klauteren.

Er is ook een bezoek gebracht aan Amsterdam waar leerlingen op yellow-bikes de stad hebben verkend. Een bezoek aan het Rijksmuseum en een rondvaart op de grachten stonden op het programma. De Tsjechische leerlingen hebben natuurlijk lessen op het Marne bezocht. Wat hen opviel, is dat docenten veel interactieve werkvormen gebruiken. Volgend jaar gaan de Marne leerlingen uit 5 atheneum in april naar Neratovice voor een tegenbezoek. Dan zal er ook een bezoek gebracht aan de hoofdstad Praag.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.