Tsillen te water en vanuit de sloep (video)

BOLSWARD Tijdens het Pinksterweekend wordt het in Bolsward niet alleen druk op de weg, maar ook in de grachten van de binnenstad.

Stichting Tsjillen in Bolsward is druk bezig met de organisatie van twee nieuwe evenementen. Op vrijdagavond 2 juni wordt er een sloepentocht gehouden en zal  talent uit Bolsward en omstreken vanaf de wal het voorbij varende publiek vermaken.

De tocht start om 21.00 uur en eindigt om 23.30 uur met een ‘vurige’ slotact.

Zondag 4 juni is er Tsjillen te water, dit is een wedstrijd met zelfgebouwde vaartuigen waarin minstens één fietswiel moet zijn verwerkt.

Het vaartuig wordt aangedreven door spierkracht, dus niet met een (electro)motor en mag maximaal 2,50 meter breed zijn. Voor de rest mogen de deelnemers er hun fantasie, creativiteit en technisch inzicht op uitleven. Er wordt een wedstrijdparcours door de grachten afgelegd waarbij prijzen zijn te winnen voor zowel het snelste als mooiste en/of origineelste vaartuig.

Lees ook

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.