Trucktour Bolsward wederom groot succes (Foto's)

De 8e editie van de Bolswarder Trucktour is wederom een groot succes geworden.

150 mensen met een beperking beleefden de dag van het jaar. Want veel van de deelnemers hebben de datum van de trucktour al vet omcirkeld op hun kalender.

Vandaag was dus de dag dat ze in een vrachtwagen door een deel van Friesland mochten toeren. En het waren niet alleen glunderende gezichten bij de deelnemers en begeleiders want ook bij de vrachtwagenchauffeurs was een grote glimlach te zien. Vrijdag begon, aan het einde van de werkweek de voorbereiding al voor een aantal van de vrachtwagenchauffeurs in de wasstraat, want de truck moest er natuurlijk perfect uitzien. 

De organisatie mag zich verheugen op vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat alle deelnemers goed in de vrachtwagens komen. Zo is er een speciaal team van sterke mannen die ervoor zorgen dat de rolstoelafhankelijke deelnemers goed in de vrachtwagens komen te zitten. Andere vrijwilligers zorgen ervoor dat de vrachtwagens in het juiste konvooi komen te staan of zorgen ervoor dat iedereen zijn natje en droogje krijgt.

De route die de trucks afleggen gaat eerst door Bolsward. En daar staan langs de route vele toeschouwers naar de deelnemers te zwaaien en ook in de dorpen die de vrachtwagens doorrijden staat veel publiek te kijken. Na ruim twee uur rijden komen de deelnemers weer terug op het feestterrein waar de deelnemers nog even kunnen nagenieten met muziek van zanger Rein, ritmische klanken van Femme Vattaal en muziek van DJ’s René en Wiebo.

En daarna vertrokken de vele deelnemers weer naar huis, nagenietend van de prachtige dag die ze hebben beleefd. Een aantal van hen zal waarschijnlijk de kalender voor volgend jaar alweer voorzien van een cirkel om een bepaalde datum in juni.

Foto’s konvooi rood

 

Foto’s konvooi blauw

 

Foto’s konvooi geel

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.