Trots op “Oos Stadsie” maar mag het wat minder?

Na een reis door IJsland en New York ben ik net weer terug in mien Stadsie, Bolsward. Zeker na een verpletterende week in New York ben ik blij dat Bolsward is “su as ut is”.  

New York is een stad die nooit slaapt, zoals Frank Sinatra het ooit bezong en dat heb ik aan den lijve ervaren. Verkeer rijdt aan één gesloten door de Avenues en Streets. Maar allemaal redelijk gedisciplineerd. Alhoewel de claxon regelmatig even gebruikt wordt om aan de medeweggebruiker duidelijk te maken dat iets niet kon zoals het gebeurde.

The Big Apple is trots op zijn stad en laat dit graag aan de toerist zien. Je kunt de stad verkennen op de fiets, in verschillende boten over de Hudson varen, de bus nemen en uiteraard wandelend. In een week tijd pak je de highlights, waaronder natuurlijk de Empire State Building, Central Park, Time Square en natuurlijk Ground Zero wat een zeer indrukwekkende herdenkingsplaats is geworden.

Een stad die nooit slaapt want er is van alles te doen, net zoals in Bolsward van alles te doen is maar uiteraard op een iets ander niveau natuurlijk. Toch mag Bolsward trots zijn op wat er allemaal gebeurd aan feesten en activiteiten. Iets waar de verschillende organisaties trots op zijn en wat ze natuurlijk graag aan ons en de toeristen willen laten weten.

Vandaag bij terugkomst moest er natuurlijk even een “loopke” door het centrum gemaakt worden en toen viel mij iets op. De bogen zijn alweer een tijdje weg en voor de zomermaanden is dat prachtig. Een mooie rustige aanblik op het stadhuis en het mooie centrum wat we hier in Bolsward hebben.

Alleen wordt deze nu, in mijn ogen, verstoord door de spandoeken die aan de brug voor het stadhuis hangen. Ik vind het jammer dat juist hier spandoeken worden opgehangen om de evenementen te moeten promoten. Er zijn volgens mij echt wel betere plaatsen te vinden dan juist hier, het uitzicht op de parel van Bolsward.

Ik bin trots op mien stadsie  en alle evenementen en feestjes die er zijn. Maar mag het met het aankondigen daarvan wellicht ietsje minder??

Ton Visser

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.