Triatlon Witmarsum

Ruim honderd triatleten hebben zich inmiddels weer ingeschreven voor de vierde editie van Triatlon Witmarsum. Vele van hen namen vorig jaar ook deel aan de triatlon en zullen proberen zichzelf te verbeteren.

Net als vorig jaar wordt het zwemonderdeel in de vaart afgelegd. De vaart schijnt hier en daar weer schoongemaakt te zijn en binnenkort en zullen wij in overleg met Wetterskip Fryslân watermonsters nemen om de waterkwaliteit te controleren . De Witmarsumervaart is een open water met stromend water, waardoor de kans op bacteriegroei veel minder is dan in stilstaand water, zoals in meertjes. De gemeente SWF heeft ons vergunning verleend voor de Triatlon, met zwemgedeelte in de vaart, op basis van de veiligheidsvoorzieningen  die Triatlon Witmarsum hanteert.

De organisatie zal er daarom voor zorgen  dat de zwemmers veilig het water in en uit kunnen en hiervoor zullen voorzieningen worden aangebracht. Alleen bij erg heet weer kan de bacteriegroei naar onwenselijke hoogten stijgen. Vooralsnog is het wachten op de zomer…maar we zullen zoals gezegd watermetingen blijven verrichten.

Voorafgaand aan de triatlon komen de (tri)atleetjes in de dop weer in actie tijdens de 2eKidsrun! Wie rent het snelst door de straten van Witmarsum en komt als eerste boven op het podium terug?
Op woensdag 24 augustus kunnen alle kinderen uit Witmarsum en omgeving tussen 6 en 12 jaar meedoen aan een hardloopclinic. Zo kunnen ze kennismaken met het hardlopen en een beetje voorbereiden op de Kidsrun.

Programma 28 augustus (tijden onder voorbehoud):
12:00 uur             Kidsrun 6-8 jaar, 1 km
12:15 uur             Kidsrun 9-12 jaar, 2 km
14:00 uur             4e Triatlon Witmarsum, 500m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen

Kijk voor meer informatie over de clinics, de Kidsrun en de Triatlon op www.triatlonwitmarsum.nl. Via de website is inschrijven voor de triatlon mogelijk t/m 14 augustus en voor de Kidsrun kan dat t/m 26 augustus.

Het succes van vorig jaar wekt de verwachting dat we weer enkele honderden deelnemers en nog meer publiek kunnen verwelkomen op zondag 28 augustus!

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.