Trekbalk op zijn plek

Van een afstandje leek het een karweitje van niks, binnen een uur was de bijna 1000 kilo zware trekbalk op 40 meter hoogte gebracht. 

Natuurlijk was het wel precisiewerk om het tien meter lange gevaarte omhoog te brengen en op zijn plek te hijsen. De mannen van bouwbedrijf De Jong – Huitema hadden in de kap al ruimte gemaakt en aan de binnenkant al takels opgehangen om het werk over te nemen als de balk naar binnen schoof. De bonte knaagkever is de grote boosdoener. De bijna 500 jaar oude eiken balk was dermate aangetast dat er wel iets moest gebeuren. De oude balk was al verwijderd en in stukken gezaagd. Op die manier kon men dinsdag direct beginnen met het intakelen van de nieuwe balk. Bolsward moet het deze dagen even stellen zonder het geluid van de vertrouwde Martinikerkklok. Door het luiden van de zware klokken zouden er eventueel trillingen kunnen optreden die schade kan geven doordat de nieuwe trekbalk nog niet is vast gezet.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.