Trainingstocht Maarten van der Weijden door Bolsward

Tijdens het Pinksterweekend keek hij al even hoe de route erbij lag en binnenkort zal Maarten van der Weijden door Bolsward komen zwemmen voor een traingstocht ter voorbereiding op zijn Elfstedentocht.

© Maarten van der Weijden foundation

Om goed beslagen ten ijs te komen zwemt hij van 11 tot 13 juni – twee maanden voor de 11stedenzwemtocht- een trainingstocht van het centrum van Amsterdam naar het centrum van Leeuwarden. Bij elkaar een test van zo’n 143 kilometer over het IJ, IJmeer, Markermeer, IJsselmeer en via Stavoren en Bolsward naar Leeuwarden.

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden zal van zaterdag 18 augustus tot en met maandag 20 augustus de volledige Elfstedentocht zwemmend afleggen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

Mee zwemmen

Ruim 500 enthousiaste zwemmers hebben zich al aangemeld om in een van de 11 Friese steden een of meerdere keren met Maarten mee te zwemmen. Meer deelnemers zijn van harte welkom. Voor het kleine bedrag van 11 euro kunnen zwemmers in iedere stad 500 meter of 2 km.  Maarten vraagt deelnemers zich maximaal in te zetten om zich voor 1.000 euro te laten sponsoren. Meld je aan op www.11stedenzwemtocht.nl.

Onder hen ook een aantal Bolswarders, Triatleet Dyan Hendriks en Sport 2000 eigenaar Hannie van der Feer zullen twee kilometer afleggen. Onze redacteur Ton Visser doet 500 meter mee, hij sprak onlangs met Maarten en vroeg hem waarom mensen mee moeten zwemmen of moeten sponsoren.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.