Traditionele start Koningsdag

Ondanks de kou stonden er vanmorgen enkele honderden kinderen met hun ouders bij het stadhuis voor de start van Koningsdag 2017.

©Vincent Kroon

Bolsward start al sinds jaar en dag met de traditionele aubade voor de koning waarna de ballonnen los worden gelaten. Voorzitter Thea Schippers deed vanaf het bordes een oproep voor vrijwilligers in het comité want de groep van vier vrijwilligers is te klein om de festiviteiten te kunnen organiseren.

Wethouder Offinga benoemde de Bolswarder ridders die een dag eerder onderscheiden waren in Sneek voor hun vrijwilligerswerk en roemde de vrijwilligers die het feest in Bolsward organiseren en ook de ondernemers die er voor zorgen dat er iets georganiseerd kan worden.

Na de aubade verdeelde het publiek zich in het centrum van de tad voor de Koningsspelen en de kofferbakmarkt.

(Foto album )

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.