Toren Sint Franciscuskerk getroffen door bliksem

Tijdens één van de vele buien die vandaag over Friesland trokken is de bliksem ingeslagen in de toren van de Sint Franciscuskerk.

Jesmer Kuiper zat naar het onweer te kijken toen hij de inslag zag en de harde knal hoorde. Hij liet via twitter weten dat vuurwerk er niets bij was door de vonken die vrijkwamen door de inslag. De schade bleef beperkt tot een gesprongen stop.

De bui die in de ochtend over Bolsward bracht nam ook al een flinke hoeveelheid water mee. Maar tijdens de bui aan het einde van de middag leek het alsof de kraan was opengezet. In totaal viel er vandaag bijna 28 mm in Bolsward. Hierdoor kwamen enkele straten even blank te staan omdat het water zo snel kon worden afgevoerd. Foto: Petra Kroon.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.