Toren Martinikerk uit de steigers

Het werk aan de toren van de Martinikerk in Bolsward is grotendeels klaar. Alleen de galmgaten moeten nog terug geplaatst worden en bepaalde timmerwerkzaamheden aan de binnenkant van de toren moeten nog gedaan worden.

Het zadeldak is weer voorzien van nieuwe leien, het gouden haantje kreeg in plaats van de gele laag verf die erop zat, nu een laag bladgoud terug, grote delen van de toren werden gevoegd en de wijzerplaten werden opnieuw geverfd en ook voorzien van bladgoud. En dat hebben vele Bolswarders inmiddels gemerkt. Bij een bepaalde stand van de zon is de schittering van de wijzerplaten zo fel dat de tijd niet afgelezen kan worden.

Nu is dat niet direct een probleem want de wijzers staan nog stil. Ook de kerkklokken zwijgen nog steeds, ook tijdens de vieringen worden de klokken nog niet geluid.

Momenteel zijn de steigerbouwers druk bezig om een steiger rond de kerk zelf te bouwen. Want het volgende deel van de restauratie is het vervangen van het leiwerk van het schip van de kerk. Als alles volgens planning gaat, dan zal het werk aan het eind van dit jaar klaar zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.