Toneelvereniging Nijland pakt groots uit

Nijland – Daar Toanielselskip Nijlân vorig jaar de voorstellingen nog moest annuleren komen zij dit jaar dubbel en dwars terug. Zowel op 11 februari als op 12 februari zullen zij het toneelstuk ‘In aap oer de flier’ uitvoeren. Een blijspel in drie bedrijven van Dick van Maasland en in het Fries overgezet door Tineke Hoekstra.

Onder leiding van regisseur Lolke Dijkstra zijn de negen acteurs al enkele maanden aan het repeteren met het dubbelzinnige toneelstuk.  Hoewel het stuk oplettendheid van het publiek vraagt is de humor voelbaar aanwezig en hebben de volledige crew van spelers, regie, grime en techniek al kostelijke avonden beleefd tijdens de repetities. ‘In aap oer de flier’ is dan ook een hilarisch stuk met allerlei kolderieke gebeurtenissen en situaties. Toanielselskip Nijlân speelt dit stuk dan ook met verve en ongelofelijk veel plezier wat ze zeker zullen uitstralen op het publiek.

Het toneelstuk neemt het publiek mee met de zorgen die de ambtenaar van binnenlandse zaken Moerman op dat moment heeft. In verband met een zeer geheimzinnige missie komt de Russische diplomaat Popov logeren bij de ambtenaar, dit op verzoek van de minister. Uiteraard mag niemand dit weten, maar zoals bekend lekt zoiets in de politiek altijd uit. Plotseling krijg de ambtenaar allerlei vreemde mensen op visite, een zeer uitbundige gasman, een haai van een typiste van het uitzendbureau, een geniepige interieurverzorgster en haar slungelige vriendje Pummy, ene beppe Bakker en natuurlijk de onverwachte, voor de zus van de ambtenaar, verloofde van de ambtenaar. Wat een goed toneelstuk betaamt loopt de gehele situatie uiteraard uit de hand en dit zal zelfs gevolgen hebben voor het publiek.

Het belooft een prachtige avond en middag te worden in MFC De Mande te Nijland aan de Tramstraat 2A. De avondvoorstelling zal plaatsvinden op zaterdagavond 11 februari 2017 om 20.00 uur en de middagvoorstelling vindt plaats op zondagmiddag 12 februari 2017 om 14.00 uur. De entree is voor beide voorstellingen 8 euro en tot 16 jaar 4 euro.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.