Toneeluitvoering Nijland vol hilarische en humoristische scènes.

Nijland – ‘Het is en blijft toneel’ is deze winterperiode een veelvoudige uitleg op toneelscénes die gerepeteerd wordt door Toanielselskip Nijlân.

Dit jaar repeteert de toneelvereniging een klucht in waarbij geen andere uitleg gegeven kan worden. Hilarische verkleedpartijen en humoristische situaties die het publiek meenemen in een verhaal dat zeer geschikt is voor op het toneel. Aanstaand weekend staat de jaarlijkse toneeluitvoering in MFC De Mande te Nijland gepland. Het beloven twee prachtige voorstellingen te worden waarbij het publiek volop kan genieten van prachtige onrealistische gebeurtenissen.

Onder leiding van regisseur Lolke Dijkstra hebben de acteurs van Toanielselskip Nijlân het toneelstuk ‘Graf Poldi’s letzter Coup’ van Erick Koch ingestudeerd. Deze klucht is door Geert Hager overgezet naar het Fries en heeft het Friese toneelstuk de titel ‘Pake is net te beteljen’ gegeven. Het stuk speelt zich af in de ontmoetingsruimte van pension Wytsma. Huwelijksoplichter baron Felix is al enige tijd gast in dit pensjon en weet verschillende vrouwen voor zich te winnen. Waaronder de pensionhoudster. Haar man vertrouwt de baron niet en verzint een manier om ‘onopvallend’ de baron te bespioneren. Uiteraard creëert dit plan hilarische situaties.

Het belooft een prachtige avond en middag te worden in MFC De Mande te Nijland aan de Tramstraat 2A. De avondvoorstelling zal plaatsvinden op zaterdag 03 maart 2018 om 20.00 uur en de middagvoorstelling vindt plaats op zondag 04 maart 2018 om 14.00 uur. De entree is voor beide voorstellingen acht euro en tot 16 jaar vier euro.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.