Toiletten en handhaven tegen overlast hondenpoep (Video)

Bolsward-Vraag de gemiddelde Nederlander naar zijn grootste ergernis en de kans is groot dat hondenpoep wordt genoemd.

Daarom start de gemeente het project ‘aanpak overlast hondenpoep’. Dat gebeurde vrijdagmiddag aan de Essenburg in Bolsward. Wethouder Maarten Offinga demonstreerde daar het gebruik van het nieuwe hondentoilet. Het is een roestvrijstalen zuil die in sommige gevallen rechtstreeks is aangesloten op het riool. De toiletten zullen de groene containers die er nu staan vervangen, voor Bolsward betekent dat dat er ruim 30 van deze zuilen geplaatst gaan worden. Dat zal allemaal in de komende maanden gebeuren. Naast de toiletten die aangesloten zijn op het riool komen er ook zuilen met een container van 800 liter.

Leasehond

Wethouder Maarten Offinga had voor de opening de beschikking over een leasehond, Martin van zes maanden oud. Samen met de voorzitter van de wijkvereniging, Richard van der Molen haalden zij het plastic van de zuil en al vrij snel daarna kon het eerste zakje met hondenpoep in de zuil worden gedeponeerd. Al vrij snel na de opening kon de eerste drol in het toilet worden gedeponeerd. Één van de honden van  Jeannette Wielsma kon de drang niet langer weerstaan en daarmee verdween het eerste zakje in het toilet.

Afbreekbare zakjes

De zuilen staan al in de voormalige gemeenten Sneek en Wymbritseradiel. In totaal zullen er de komende periode ruim 100 van deze hondentoiletten geplaatst gaan worden. De hondenbezitter wordt wel gevraagd speciale afbreekbare zakjes te gaan gebruiken. De aanwezige hondenbezitters kregen allemaal alvast een doosje met een aantal van die speciale zakjes.  De toiletten welke niet op het riool zijn aangesloten zullen één keer per jaar geleegd moeten worden. Dat zal dan tegelijkertijd gedaan worden met de kolken in de straat.

Handhaving

Naast het plaatsen voor de poepveldjes  wordt er strenger gehandhaafd, door zowel toezichthouders in uniform als in burger,een boete bedraag 130 euro! Wijkvereniging De Middelsee won deze prijs bij de ludieke afsluiting van het congres voor dorps-, stads- en wijkbelangen dat in de herfst van 2012 werd gehouden. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.