Toezichthouders Patyna trekken loonsverhoging in

De Raden van Toezicht van Zorggroep Plantein en Zorggroep Tellens hebben besloten het besluit te herroepen dat zij eerder namen over de vergoeding voor de leden van de nieuwe Raad van Toezicht van Patyna, de fusieorganisatie die 1 januari ontstaat.

Zij besloten aanvankelijk de zeer recent verschenen richtlijnen van het Ministerie van VWS inzake de Wet Normering Topinkomens (WNT2) te volgen in haar beloningsbeleid. De aankondiging van dit besluit stuitte echter intern en extern op vragen en bezwaren, omdat dit een aanzienlijke verhoging betrof ten opzichte van de vergoeding die een deel van de toezichthouders ontving bij Plantein en Zorggroep Tellens.

Henk Wilbers, voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht van Patyna: “Wij hebben als toezichthouders aanvankelijk een rationeel besluit genomen en de wettelijke kaders gevolgd die door de politiek zijn vastgesteld. Het is achteraf duidelijk dat wij daarbij onvoldoende rekening hebben gehouden met wie we nu zijn als organisaties en de gevoelens in onze directe omgeving. Dat betreuren we. Natuurlijk zijn wij niet blind voor dat signaal. Daarom hebben we besloten terug te komen op ons eerdere besluit en voor nu vast te houden aan de vergoedingen die de leden van de Raad van Toezicht eerder ontvingen bij de rechtsvoorgangers van Patyna.

We zullen in 2016 met onze ondernemingsraad en de centrale cliëntenraad in gesprek gaan en een externe benchmark uitvoeren onder vergelijkbare organisaties. Dat proces zal uiteindelijk moeten leiden tot een passend en gedragen nieuw beloningsbeleid voor de Raad van Toezicht.” De leden van de Raad van Toezicht van Patyna zullen nu een vergoeding ontvangen van 7.000 Euro per jaar. Voor de voorzitter van de Raad van Toezicht geldt een jaarlijkse vergoeding van 10.500 Euro. Deze bedragen zijn gelijk aan de vergoedingen die de Raad van Toezicht ontving bij Plantein en Zorggroep Tellens.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.