Toeristische Informatie bij Primera

Sinds kort heeft de Primera winkel in Bolsward een nieuwe service aan het toch al omvangrijke dienstenpakket(o.a. ING, PostNL, Pasfoto, Stomerij, Ticketservice) toegevoegd. Vanuit de winkel aan de Nieuwmarkt worden de Toeristen die Bolsward komen bezoeken op hun wenken bediend. De Toeristische Informatie heeft dezelfde openingstijden als de Primera winkel.

“En daarmee is gelijk al de vraag beantwoord waarom wij dit doen”, legt ondernemer Niels Engelmoer uit. “Onze openingstijden zijn zo ruim dat de toerist die Bolsward bezoekt of hier verblijft ons steeds vaker komt opzoeken en blijkbaar verwacht men een dergelijke dienst ook bij een Primera”.  Aan vraag moet je beantwoorden volgens de Primera ondernemer die dan ook zijn licht heeft opgestoken bij TIP Fryslan ondernemer Roberto Schoenmaker die al een aantal jaren de toeristen in Sneek van alle informatie voorziet. “Van Roberto heb ik diverse zaken aangereikt gekregen waarmee wij een mooie start kunnen maken en zo vlak voor het echte hoogseizoen is dat prachtig voor Bolsward”, aldus Engelmoer die tevens bestuurslid is van Vereniging Ondernemend Bolsward en ook van daaruit de vraag kreeg om toeristische informatie te gaan verschaffen.

De TIP in de winkel biedt alle mogelijke informatie, van  stadsplattegrond tot een stadswandeling en van informatie over autoverhuur in Bolsward tot prachtige fietsroutes in de omgeving. Engelmoer blijft daarnaast ook de activiteiten van de plaatselijke VVV (in het Gysbert Japicxhûs) ondersteunen. Als toeristen bijvoorbeeld een wandeling onder leiding van een echte stadsgids willen maken dan worden ze doorgestuurd naar het Gysbert Japicxhûs.

Engelmoer vraagt aan alle ondernemers die in en rondom Bolsward iets voor toeristen doen of kunnen doen om zoveel mogelijk informatie aan te leveren zoals folders, flyers en dergelijke. “Ik wil een zo volledig mogelijke service bieden wat veelal zelfbedienend is, dat is gemakkelijk voor de toerist en gemakkelijk voor ons, daar is mij alles aan gelegen”, zo sluit de gemakswinkelier af.

Primera is gevestigd aan de Nieuwmarkt 13 met ruime parkeergelegenheid voor de deur. De winkel en de toeristische informatie is ook te bereiken via de ETOS aan de Appelmarkt. Primera is alle dagen om 8 uur ’s ochtends al open.Van maandag t/m donderdag is de winkel tot 18.30u open, op vrijdag tot 21.00u en op zaterdag tot 17.00u.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.