Toch stormschade in Bolsward

Het leek er vrijdag eerst op dat de storm die donderdag en vrijdag over Nederland waaide weinig schade had aangericht. Maar in Bolsward blijken twee in aanbouw zijnde twee onder éénkap woningen zwaar beschadigd. De woningen stonden in het plan Hartwerdervaart.

Terwijl er op het terrein nog druk werd gewerkt storten de vier woningen, die zo´n twintig meter uit elkaar stonden, vlak na elkaar in. Op het moment van instorten was er niemand in of om de woningen aan het werk. Maar op het terrein zelf werd wel druk gewerkt. De woningen zijn in de loop van zaterdag verder gesloopt en opgeruimd.  De arbeidsinspectie niet ingeschakeld omdat er bij het ongeluk geen gewonden zijn gevallen. De schade valt onder de verzekering. Het werk is door de instorting met een week vertraagd.

Filmverslag bij lees meer

(Foto: Jaring Rispens)

(Voor meer foto´s kijk op www.stjoerder.nl of www.112sudwestfryslan.nl )

Een verslag van Omrop Fryslan vindt u hier.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.