Toch prijs voor vindster eerste Friese jeugd kievitsei.

Maandagavond is tijdens de jaarlijkse nazorgvergadering van de plaatselijke Vogelwacht Bolsward e.o. de negenjarige Destiny van Spanning toch nog in het zonnetje gezet.

Destiny vond op 15 maart van dit jaar onder Burgwerd het eerste Friese kievitsei van de jeugd onder de dertien jaar. Normaal gesproken zou ze hiervoor het sulveren polske gekregen hebben uit handen van gedeputeerde Kramer, maar doordat er dit jaar een raapverbod was had de Provincie besloten om geen prijzen toe te kennen.

Iets wat Wiebe Palstra niet lekker zat. Hij besloot dan ook op eigen wijze toch een prijs te realiseren. ‘Onze jeugd mag geen onderdeel worden van deze kansloze discussie’, aldus Palstra. Hij vervolgt: ‘De kinderen zullen juist gestimuleerd moeten worden zodat we in de toekomst goede nazorgers blijven houden in onze provincie.

Nog nooit eerder vond een meisje het eerste Friese kievitsei van de jeugd dit kan je gewoon niet ongemerkt voorbij laten gaan eindigd Palstra. Palstra die zelf ook graag mag aaisikjen ziet voor volgend jaar geen problemen voor de traditie. Palstra: ‘Dit jaar moeten we gewoon voor lief nemen. Volgend jaar heeft de Provincie en de Bfvw alle zaken weer op orde en kan de nieuwe gedeputeerde het eerste jeugdei gewoon weer in ontvangst nemen op het provinciehuis.’

Naast de prijs voor het vinden van het eerste Friese jeugdei kreeg Destiny ook een prijs voor het vinden van het eerste ei van de jeugd van de vogelwacht.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.