Tips en adviezen om de warmte tegen te gaan

De komende dagen zal de temperatuur in Friesland stijgen en zullen temperaturen van boven de 30 graden heel goed mogelijk zijn.

Met name vrijdag en zaterdag worden zeer warm met veel zon. Zondag lijkt een dag te worden waarbij buien en onweer een rol gaan spelen maar nog altijd zal de zon een groot deel van de dag gaan bepalen.. Ook na het weekend blijven de temperaturen hoog. Voor velen een heerlijk gegeven voor anderen net even wat te hoog. Maar voor iedereen telt dat men bij die hogere temperaturen wel om een aantal zaken moet denken. Dus hierbij een aantal belangrijke tips.

– Blijf goed drinken, water is de beste dorstlesser.
– In de auto ook voldoende water meenemen.
– Bij het werken in de zon het hoofd en de huid goed beschermen of afschermen en ook goed blijven drinken.
– Bij het zonnen de huid goed beschermen en doe dit niet te lang. Gebruik een hoge beschermingsfactor, want de zonnekracht is hoog
– Uw auto is een sauna in de zon dus geen huisdieren in afgesloten auto of kleine ruimten opsluiten. Een raampje op een kier is niet voldoende verkoeling
– Voor een ieder die niet tegen de hitte kan of de zon, blijf in huis of  zoek de schaduw op.
– Als het in de woning warm is, dan in de avond en vroege ochtend alle deuren en ramen open en de woning laten doorwaaien.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.