Timmerdorp Bolsward groot succes

Maar liefst 80 kinderen begonnen dinsdagmorgen op een leeg grasveld bij Zwembad Vitaloo met het Karwei Timmerdorp Bolsward.

Alleen een grote stapel pallets stond klaar om hutten mee te timmeren. Aan het einde van de middag stonden er zo’n 15 hutten die door de kinderen en de vrijwilligers waren gebouwd. Elke groep bestaat uit zes tot zeven kinderen waarop één volwassen vrijwilliger zit die de kinderen helpt met het bouwen. De groep van Chris, Jorn, Ian, Mees, Bent, Max en Daniël maken een hut (zie foto) waar een molen van gemaakt worden en waarin binnen de nodige geheime vakken en plekjes worden gefabriceerd.

Woensdag wordt weer een bouwdag en zullen de kinderen wederom de gehele dag bezig worden gehouden. Donderdag is het timmerdorp alweer voorbij en zal er onder andere een survivaltocht worden gehouden. Dat het Timmerdorp volgend jaar weer zal worden gehouden lijkt haast al niet meer een punt van discussie want het animo van de kinderen en de vrijwilligers is groot.

(bij het maken van de foto waren Max en Daniël niet meer aanwezig)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.