Tien dagen levende kerststal in Broerekerk

Bolsward – De kerstperiode zonder levende kerststal in de Broerekerk is eigenlijk niet meer weg te denken in Bolsward. Ook dit jaar zetten vrijwilligers zich in om de levende kerststal in de Broerekerk op te bouwen en te verzorgen.

In het afgelopen jaar bleek dat de bestaande kerststal aan vervanging toe was, zodat deze zomer een nieuwe kerststal werd gebouwd.
Vanaf 16 december zijn de vrijwilligers bezig met de opbouw van de kerststal, het plaatsen van de beelden, het onderbrengen en verzorgen van de schapen en de ezel. Daarnaast wordt met strobalen en kerstgroen de kerkruïne sfeervol gemaakt.

Op vrijdagavond 19 december, 19.00 uur, gaat de levende kerststal open voor het publiek. Tot en met 29 december is de ,levende kerststal’ dagelijks van 9 tot 22 uur te bezichtigen. ,,Alleen op kerstavond, 24 december, is de stal geopend tot 0.00 uur”, vertelt vrijwilliger Anton van der Weide.

Muzikanten, koren en korpsen, die tijdens de openstelling muziek willen maken, kunnen zich melden bij Anton van der Weide, tel. 06 21871122.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.