Thys Strikwerda schiet SC Bolsward (za) binnen twee minuten in veilige haven

De eerste wedstrijd in de 4e klasse leverde de thuisclub een ruime overwinning op. Al na 4 minuten was het Bart Gietema die na een goed genomen corner, met een prachtige achterwaartse omhaal doel trof.

Ondanks een te laag tempo was het de thuisclub die de wedstrijd dicteerde. De gasten konden daar met een paar schaarse uitvallen weinig tegenover stellen. De kleine voorsprong van Bolsward gaf de Beetgumers het gevoel dat er misschien toch wat te halen viel. Na de pauze was het ineens alle hens aan dek voor de achterhoede van Bolsward. De aanvallen van Beetgum waren de oorzaak van een lichte paniek in de achterste linie van Bolsward. Keeper Nieuwenhuis toonde zich gelukkig een betrouwbare sluitpost.

In de 74e minuut kwam de ommekeer in de wedstrijd. Een voorzet van de rechterkant van Jildert de Boer werd door Bart Gietema tot doelpunt gepromoveerd.

En toen kwam de gouden wissel van Thys Strikwerda. Amper was hij in het veld of hij trof, in de rebound, doel na overigens een spectaculaire reflex van de keeper van Beetgum op een harde knal van Bart Gietema. Nog geen 2 minuten later was het opnieuw Strikwerda die attent reageerde na een scrimmage voor het doel van Beetgum.

Op zaterdag 19 september volgt de eerstvolgende thuiswedstrijd en wel tegen Nagele.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.