Thuiszorg Zuidwest Friesland organiseert scootmobieltocht  

Bolsward – In een scootmobiel en met een stempelkaart in de hand gingen de deelnemers dinsdagmiddag 10 juli op pad. Deze “Elfstedentocht” werd georganiseerd door de thuiszorgteams in Bolsward voor haar cliënten. 
De route van ongeveer 19 kilometer startte na het middaguur in Bolsward. Vervolgens werden verschillende omliggende dorpen zoals Hartwerd en Nijland aangedaan voor een stempel. Onderweg was er van alles te zien en te beleven. Zo was de route versierd met vlaggetjes, elfstedenvlaggen en een aantal spandoeken met leuke spreuken. De 11 stempelposten werden bemand door verklede mensen en er waren vrijwilligers mee die ervoor zorgden dat iedereen veilig kon oversteken.

Eén van de enthousiaste deelnemers was mevrouw Huitema: “De scootmobieltocht was goed georganiseerd. Het meest leuk vonden we de positieve reacties van bewoners onderweg. In Burgwerd hing zelfs speciaal voor ons de vlag op de toren! Bovendien heb ik weer veel leuke, nieuwe mensen ontmoet.”

WijkziekenverzorgendeEsther Faber heeft, samen met haar collega’s, de scootmobieltochtvoor de cliënten georganiseerd. “Naast alle soorten zorg biedt Thuiszorg Zuidwest Friesland regelmatige gezellige uitjes aan. Dit is heel belangrijk, want hiermee verbind je mensen. We horen vaak dat deelnemers na een uitje elkaar eens opzoeken voor een bakje koffie”, vertelt Esther glimlachend.  De geslaagde middag werd gezamenlijk afgesloten met een barbecue. Daarna ging iedereen naar huis met een medaille.

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.