Thomas Wobma wint Triatlon Witmarsum

Witmarsum – De triatlon Witmarsum is inmiddels een begrip in de wijde omgeving. Zondag 28 augustus werd al weer de vierde editie gehouden. 163 Individuele deelnemers haalden de finish, waarvan 13 teams.

De triatlon Witmarsum bestaat uit 500 meter zwemmen in de Witmarsumer vaart, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Je kunt individueel meedoen aan alle onderdelen of met een team waarbij iedere deelnemer één onderdeel voor zijn of haar rekening neemt.

’s Ochtends leek het weer roet in het eten te gooien. In de verte klonk onweer en dat zette het hele evenement even op losse schroeven. Om twee uur startte toch de vierde editie; het weer was stabiel geworden: droog, warm, maar veel wind. De deelnemers kwamen niet alleen uit Witmarsum, maar uit heel Friesland en zelfs Noord-Brabant en Limburg.

Deze vierde editie verliep weer zeer soepel, mede dankzij de inzet van 70 vrijwilligers. Twee deelnemers hadden pech. Eentje had bij de start van het fietsonderdeel een lekke band, maar kon van een vriendelijke inwoner een fiets lenen. Een ander met eveneens fietspech, mocht een fiets van fietsenhandelaar Elgersma gebruiken.

triatlon witmarsum kidsrun foto Truus Bergsma

Voorafgaand aan de triatlon was er een kidsrun. Kinderen van 6-8 jaar moesten 1,2 kilometer hardlopen, kinderen van 9-12 liepen de dubbele afstand. De route van de kidsrun ging dwars door het verzorgingshuis Aylva State. Bij de jongsten was de uitslag: 1. Tim Hofstra, Witmarsum, 2. Che Hendriks, Franeker, 3. Diede van Heerwaarden, Witmarsum. Bij de twee groep won Jelle Jan Zwaagstra uit Witmarsum, nummer 2 was Daniëlle Negerman uit Hilversum en als derde eindigde Annemarijn van Ginneken uit Makkum.

De top drie van het sterke individuele deelnemersveld zag er als volgt uit: 1. Thomas Wobma uit Bolsward in een recordtijd van 59:25, 2. Dyan Hendriks uit Bolsward in 1:00:25 en 3. Jacob v/d Ploeg uit Damwoude in 1:01:51. Syb v/d Ploeg, zanger van De Kast uit Jorwert, eindigde als zesde in een tijd van 1:04:10.

Opvallend was dat de deelnemers de triatlon sneller volbrachten dit jaar en dichter achter elkaar finishten.

Bij de teams was het resultaat: 1. Fysio Witmarsum uit Witmarsum in 1:08:55, 2. Max & De Maximonsters uit Harlingen in 1:09:15 en 3. De Popta’s uit Witmarsum in 1:16:55. De volledige uitslag staat opwww.triatlonwitmarsum.nl.

De vele vrijwilligers, de vele sponsoren en spreekstalmeester Henk Waterlander maakten deze editie samen met alle deelnemers weer tot een groot succes. Na afloop genoten deelnemers en publiek op het terras voor café De Gekroonde Roskam van het optreden van Sipke de Boer en het warme weer.

Volgend jaar is de vijfde editie, een lustrum. De organisatie hoopt dan op een zeer groot aantal deelnemers. (Foto’s Truus Bergsma)

Via Groot Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.