Thijs bakt ze bruin

Al zeker 15 jaar is oudjaarsdag een speciale dag voor Thijs Galema want die dag staat hij zo’n 10 uur oliebollen te bakken.

De garage en oprit worden omgebouwd tot oliebakkerskeuken en terras. En terwijl Thijs staat te bakken komen familie en vrienden langs om te proeven, het glas te heffen en om ten slotte een zak met oliebollen mee naar huis te nemen.

Maar het zijn niet alleen familie en vrienden die bollen komen halen, ook in verschillende kroegen en winkels liggen de bollen van Thijs en wordt er van genoten.
In totaal worden er deze zon 500 oliebollen en krentenbollen klaar gemaakt door Galema. Naast de oliebollen kunnen de bezoekers ook genieten van de snert en tomatensoep die zijn vrouw Anneke klaargemaakt heeft. Tien liter snert en acht liter tomatensoep in totaal.

In het begin bakte Galema nog in frituurpannen maar de laatste jaren wordt er uitsluitend in een speciale pan gebakken. Hier kunnen per keer 15 tot 18 oliebollen gebakken worden.

Betalen voor de oliebollen is ten strengste verboden, genieten van de oliebol, gezellig een biertje meedrinken en gezamenlijk het jaar door nemen is de mooiste prijs die Galema kan krijgen.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.