Thema avond over de toekomst van de Zorg in Súdwest-Fryslân

Bolsward – Maandag 29 februari is topondernemer Jos de Blok , oprichter van Buurtzorg Nederland, de speciale gastspreker tijdens de thema-avond over de toekomst van de zorg in Súdwest-Fryslân.

De avond wordt georganiseerd door FNP Súdwest-Fryslân en is vrij toegankelijk vanaf 19.30 uur in de Groene Weide te Bolsward. Er zijn veel interessante ontwikkelingen in de zorg gaande, mede doordat de cliënt steeds meer de regie over zijn eigen zorg voert. En medische vooruitgang en technologie maken het steeds vaker mogelijk dat mensen langer thuis wonen. Dat vraagt meer en specifieke kennis van de zorgmedewerkers. Daarom heeft de FNP ditmaal voor de jaarlijks thema-avond bewust gekozen voor De Toekomst van de Zorg. Spreker Jos de Blok zal de gasten prikkelen met zijn visie op hoe de zorg anders georganiseerd kan worden.

Zijn bedrijf Buurtzorg werkt zeer succesvol met zelfsturende teams “minder management, meer zorg” en is inmiddels ook in buitenland actief. De Blok durft het aan om een nieuwe zorgverzekeraar op te richten en is serieus overnamekandidaat voor de failliete TSN Thuiszorg (7500 medewerkers). Sommige mensen vragen zich af “hoe kan dat, is dit een duurzaam beleid?” Ook in Súdwest-Fryslân zijn veel zorginstellingen actief, groot en klein. Deze instellingen bieden werk en door in een dorp of wijk te zitten helpen ze mee aan de leefbaarheid. Natuurlijk door zo veel mogelijk de gemeenschap erbij te betrekken. Dat lukt door lokaal in te kopen, vrijwilligers te werven en open activiteiten te organiseren.

FNP zorgwoordvoerder Douwe Blom: “De fraach is no, wat docht de gemeente yn har belied oan dizze ûntwikkelingen, sjocht de gemeente hjir in rol foar harsels of moat se dat folslein oerlitte oan de soarchoanbieders”? De thema-avond is bedoeld om samen na te denken over nieuwe en efficiëntere manieren van werken. Immers, als je dat wilt stimuleren en kwaliteit voorop wilt stellen, moet je ook nadenken welke kant je op wilt. Er is tijdens de thema-avond voldoende tijd voor vragen en discussie.

Thema-avond ‘de toekomst van de zorg’.

Maandag 29 februari 19.30 uur inloop, 20.00 uur aanvang.

Groene Weide Bolsward, Snekerstraat 2

Vrije toegang.

Organisatie: FNP Súdwest-Fryslân

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *