The Idol donderdag in Filmhuis Bolsward

The Idol vertelt het waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf, de Palestijnse zanger die in 2013 zijn droom werkelijkheid zag worden toen hij de talentenjacht Arab Idol won.

De nu 25-jarige Assaf reisde vanuit het vluchtelingenkamp in de Gazastrook naar Egypte om mee te doen aan het televisieprogramma. Het kostte hem twee dagen om ongezien door grenscontroles te komen. Daardoor was hij te laat voor de audities.

Toen Assaf echter in de lobby van het hotel begon te zingen, werd besloten dat hij alsnog auditie mocht doen. Uiteindelijk won de zanger in de finale met het lied Ali al-Keffiyeh, dat wordt beschouwd als het officieuze Palestijnse volkslied, en verbroederde voor een moment de Arabische wereld.

Locatie:  Ons Gebouw, Broereplein 7/8, 8701 JC  BOLSWARDposter van The Idol
Aanvang: Donderdag 19 januari 20:00 uur (zaal open: 19:30)
Entree: € 6,- (€ 5,- op vertoon biebpas)

Regie: Hany Abu-Assad (Omar, Paradise Now)

Lengte: 1:40
Cast: Tawfeek Barhom, Mohamad Assaf, Kais Attalah

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.