Tevredenheid ondanks gelijkspel

Trainer Marc van Hiel miste afgelopen zondag een dozijn spelers, waaronder de gehele voorhoede, maar toch was eindelijk het Sc Bolsward weer het team van voor de winterstop qua spelopvatting.

Niet meer de zinloze lange bal richting voorhoede maar opbouwend vanuit het middenveld met Mounier  Bouasrar en de weer sterk spelende Harun Ergöz. Het leverde al in de 1e minuut van de wedstrijd een niet te missen kans op voor Dennis Niemarkt, alleen voor de weer sterk acterende doelman van de gasten, ging zijn inzet jammerlijk naast.

Niet veel later was het wel raak. Maxim Mulder wist vanaf links wel het net te vinden, beheerst schoof bij de bal in de korte hoek: 1-0. Het had de aanzet moeten zijn om met deze snel verkregen voorsprong, de score uit te breiden. Kansen kwamen er genoeg waaronder een prima kopbal van Sahan Demirbas. De doelman kon hem maar net over de lat tikken. Zo spelend dacht men komt die waarschijnlijke vanzelf. Maar het team uit Munnekeburen haalde de ruststand met ‘slechts’ één doelpunt tegen.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste. VWC wist te ontsnappen aan de verdubbeling van de score en putte daar moet uit. Helemaal nadat Maxim Mulder helemaal alleen richting doel ging, maar de bal naast de verkeerde kant van het doel plaatste.En zoals altijd, als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel.

Doelman Tolga Demirci verdedigde door de as van het veld uit naar Mounier Bouasrar die ingeklemd stond tussen drie man van de tegenstander, waaronder de uitblinkende nummer tien van de gasten. Het was voor hem een koud kunstje om de bal buiten bereik van Demirci in het doel te plaatsen: 1-1. Het werd daarna nog erger voor de thuisclub. Een vrijetrap rand strafschopgebied werd door de keeper nog wel gekeerd maar de voorwaartsen van VWC reageerden alert: 1-2.

De wereld op z’n kop denk je maar slechts 2 minuten later lag de bal in het net aan de andere kant. Via een sublieme aanval was het Mounier  Bouasrar die beheerst de 2-2 scoorde. Dat trainer van Hiel personele problemen heeft voor wat betreft de voorhoede bleek wel uit het feit dat hij tegen het einde van de wedstrijd twee verdedigers vanuit het tweede team op de flanken moest zetten. Ondanks het punten verlies kan het team op een goede wedstrijd terug zien en dat geld ook voor het verdedigerscentrum met aanvoerder Tom Bleeker en de rust uitstralende Frans Bekema.

2ePaasdag speelt SC Bolsward de laatste wedstrijd van de 2e periode uit tegen de Blesse.