Verkeerde vlag hangt uit

 De Friese vlag hing gisteravond tijdens de intocht en vandaag tijdens de markt keurig uit bij het stadhuis en de Martinikerk alleen klopt dit niet, aldus een reactie van één van onze bezoekers.

Tijdens de Bolswarder feesten hoort volgens hem gewoon de Bolswarder vlag uit te hangen. Vandaar dat hij de gemeente Sw-Fryslân benaderde met de vraag hoe dit kan. In een e-mail van de afdeling kabinetszaken vertelde men:

“Navraag heeft ons geleerd dat er tijdens de Heamieldagen met de Friese vlag werd gevlagd, niet met de Bolswarder stadsvlag. Om aan uw verzoek tegemoet te komen zullen wij, mochten wij overgaan tot het maken van een nieuw vlaggenprotocol, uw optie in overweging nemen”. 

Alleen had hij het gevoel dat het niet klopte. Vandaar dat hij ons benaderde met de vraag of wij dit ook wisten. En uit ons archief materiaal van 2011,  2010 en 2008 blijkt duidelijk dat de Bolswarder vlag uit hing tijdens de heamiel.

Bewijsstuk één uit 2011, verslag van de markt.

Bewijsstuk twee uit 2010 verslag van de intocht  (vanaf 2.23)

Bewijsstuk drie uit 2008 verslag Bolstjurrich op 1.29

Wij van TV Bolsward zien graag de laatste twee dagen onze zwart met gele vlag wapperen!

Update: Het blijkt dat er vaker een niet Bolswarder vlag heeft gewapperd, in 2009 wapperde ook de Friese vlag tijdens de intocht. Dus men heeft vaker de verkeerde vlag uitgestoken. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.