Tellens en Plantein samen verder als Patyna (video)

De fusie tussen de zorggroepen Tellens en Plantein is definitief, nu de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de fusieaanvraag op 30 oktober jl. officieel heeft goedgekeurd.

Dit betekent dat de fusie per 1 januari 2016 een feit is. De zorggroepen gaan vanaf dat moment verder onder de naam Patyna.

De Raden van Toezicht en Bestuur zijn blij nu de laatste stap in het fusietraject is genomen. “Na een intensief traject krijgt de fusie daadwerkelijk z’n beslag”, zegt bestuurder Anneke Aldenkamp van Tellens. “Wij hebben lang en hard gewerkt aan deze fusie. Door deze fusie zal de ouderenzorg in al zijn facetten beschikbaar blijven in ons werkgebied. Wij zullen door de fusie een toekomstbestendiger orga nisatie worden.” Voor (toekomstige) cliënten betekent het dat men gebruik kan maken van een totaalaanbod aan ouderenzorg, van allerlei diensten aan huis en thuiszorg tot en met revalidatie en intensieve verpleeghuiszorg in de woon- en behandelcentra.

Nieuwe naam
Patyna wordt de naam van de nieuwe organisatie. Patyna is een afgeleide van patina. Patyna is de omschrijving van de waas van ouderdom en de prachtig doorleefde uitstraling die ontstaat door de invloed van de tijd. “Het gevoel dat wij hebben bij de nieuwe organisatie hebben we weten vast te leggen in een filmpje over de naam en het logo”, licht Anneke Aldenkamp toe. Op de websites van Plantein en Zorggroep Tellens is dit filmpje te zien (www.plantein.nl, www.zorggroeptellens.nl).

Dienstverlening Patyna
De nieuwe organisatie is werkzaam in de gemeenten Súdwest-Fryslân, Littenseradiel, De Fryske Marren, Franekeradeel en Tytsjerksteradiel. De organisatie telt ca. 2.800 medewerkers, die vanuit ruim 30 locaties verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan zorg- en dienstverlening aan ruim 3.000 ouderen, van thuiszorg tot en met intensieve verpleeghuiszorg. Vanaf 1 januari a.s. wordt de Raad van Bestuur van Patyna gevormd door Anneke Aldenkamp en Johan Krul.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.