Technics4U, techniek voor de basisschool

Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart aanstaande vindt de achtste editie van de techniekmanifestatie “Technics4U” plaats.

Meer dan 400 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de regio Bolsward en Sneek maken op een plezierige en actieve manier kennis met techniek in de praktijk. Het Marnecollege Bolsward, ROC Friese Poort Sneek, RSG Magister Alvinus Sneek, Bogerman College Sneek en Norwin College Sneek verzorgen samen de uitvoering van Technics4U.

Technics4U
De manifestatie Technics4U begint op vrijdag 20 maart bij het Marne College in Bolsward. De basisschoolleerlingen bezoeken deze techniekhappening onder begeleiding van hun leerkracht(en). Ze krijgen een educatief programma waarin techniek centraal staat. Zien, doen en denken over techniek, daar draait het om bij Technics4U:

zien: een film over techniek
doen: zelf een werkstuk maken
denken: een quiz over techniek
De manifestatie wordt geopend door Sander de Rouwe, Tweede Kamerlid voor het CDA en lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen van het CDA. Na afloop van de manifestatie krijgen alle deelnemers een gereedschapskoffer met daarin waardebonnen die ze de volgende dag tijdens een speciale Open Dag bij vier technische bedrijven kunnen inwisselen tegen gereedschap.

Open dag bedrijven
Vier technische bedrijven uit Bolsward en Sneek openen hun deuren op zaterdag 21 maart van 10.00 tot 14.00 uur speciaal voor de deelnemende basisschool leerlingen en hun ouders. Ze laten graag de veelzijdigheid van techniek zien.

De volgende bedrijven doen mee aan de Open Dag:

Landustrie in Sneek
Ventura Bolsward
Hochwald Bolsward
Vriesia Glas Totaal Sneek
Technics4U is een initiatief van het technisch beroepsonderwijs en –bedrijfsleven in de regio Súdwest Fryslân. Doel van dit samenwerkingsverband van bedrijven, branches en scholen is onder meer de kwantiteit en kwaliteit van deelnemers in het technisch onderwijs te verhogen.

Via Groot Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.