Technics4u maakt kinderen nieuwsgierig

Vrijdag en zaterdag stond voor de leerlingen uit de groepen 7 van de basisscholen in het teken van Technics4U.

Een project voor leerlingen uit het basisonderwijs, leerkrachten en ouders. Het project bestaat uit een techniekmanifestatie voor basisschoolleerlingen en bedrijfsbezoeken voor leerlingen, ouders en leerkrachten. Doel hiervan is om de kinderen enthousiast te maken voor techniek.

Vrijdag was er op het Nordwincollege in Sneek de techniekmanifestatie. Hier kregen de kinderen filmpjes te zien over techniek en beantwoordden de vragen. Ook werd er de quiz: petje-op petje-af gespeeld waar de kinderen vol enthousiasme aan meededen. Ook maakten de kinderen een windmolen óp zonne-energie. Aan het einde van de bijeenkomst kregen ze een gereedschapskist mee.

Een kist die ze op de zaterdag, bij het bedrijvenbezoek,  konden vullen met gereedschap.

Een van die bedrijven die de kinderen op zaterdag konden bezoeken was Ventura Systems in Bolsward. Ventura Systems is een fabrikant van innovatieve deursystemen voor bussen, metro’s en trams. De klanten van Ventura zijn bussenbouwers in Europa, Azië en Noord-Amerika.

De kinderen kregen een rondleiding door het bedrijf waarbij vanaf de tekentafel tot aan de montage van deuren gezien kon worden naar de techniek die gebruikt wordt bij dit bedrijf. Ook konden de kinderen de systemen testen in een echte bus, konden ze een virtueel rit winnen in een racesimulator en konden ze aan het eind van de rondleiding zelf een bus in elkaar knutselen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *