Tanok Folk Dance Ensemble uit Krasnodar bij het Internationaal Dansfestival Bolsward.

Het is dit jaar voor de 30ste keer dat het Internationaal Dansfestival in Bolsward wordt gehouden. Het motto voor dit jaar is “De wereld danst in Sudwest-Fryslân”.

De deelnemende groepen naast de Boalserter Skotsploech komen uit Zuid-Amerika, Indonesië, Amerika (USA), Zuid-Afrika, Oostenrijk en Rusland.

Vandaag stellen we  Het Folkdance ensemble Tanok uit Rusland aan u voor.

De groep is opgericht in 1970. Het is het mooiste voorbeeld van de Kozak cultuur, zoals ook te zien was in het programma op de tv “Dance around the world.”

De groep ontploft in prachtige voorstellingen met veel energie van snelle dansen, virtuoos gebracht met bijna circusachtige elementen met sabels en Kozakken-liederen. De 40- leden van de groep staan op het toneel op dezelfde tijd als het orkest met traditionele instrumenten tezamen met de dansen en vocale nummers. Het meest verwende publiek is gefascineerd met hoe de authentieke kostuums en de diverse attributen zoals lansen, sabels, dolken etc. ten tonele worden gevoerd.

De groep is heel bekend en gewaardeerd, niet alleen in hun land en de Kuban regio, maar ook in het buitenland. Het ensemble neemt vaak deel aan dansfestivals, concerten en promoot de Russische volksdans en folklore onder de jeugd.

Het ensemble was erg succesvol in Griekenland, Turkije, polen, Engeland, Frankrijk, Spanje, België en Italië. Voordat deze groep voor de eerste keer Bolsward bezoekt, zijn zij te gast bij het Internationaal Dansfestival in Straznice, Tsjechië.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.