Talentenjacht Lytske Aaipop terug in Nijland

NIJLAND – Jarenlang konden (beginnende) artiesten en bands een plek verdienen op het podium van het Aaipop festival door het winnen van een talentenstrijd.

Vroeger organiseerde Stichting Aaipop ‘Lytske Aaipop’ en later trokken ze Friesland in met ‘Aaipop der op út’. Door de jaren heen deden bands al De Hûnekop, NNB, Skraal, Xigatze, maar ook solo artiesten als Joop Obama mee aan deze kontest. Sommigen wonnen, andere maakten indruk en hebben uiteindelijk ook opgetreden op het Aaipop podium en ver daarbuiten. De laatste jaren konden beide talentenjachten niet doorgaan, maar volgend jaar komt Stichting Aaipop weer terug met Lytske Aaipop.

Een podium aanbieden waar bands podiumervaring kunnen opdoen. Dat was vroeger het doel van Lytske Aaipop en dat zal volgend jaar niet anders zijn. Op 21 januari 2023 vindt Lytske Aaipop plaats in de dorpskroeg van Nijland, de Herberch fan Nylân.

Artiesten en bands kunnen zich opgeven via ynfo@aaipop.frl. De winnaar fan de wedstrijd verdient een plekje op het grote Aaipop festival op Paasmaandag in Nijland. Zowel het optreden op Lytske Aaipop als op het Aaipop festival moeten volledig in het Fries zijn of aan het Fries verwante streektalen zoals het Stadfries en het Bildts.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.