T. rex in Town: Een tentoonstelling die inslaat als een meteoriet!

De herfstvakantie is de start van een grote dino expositie in het Natuurmuseum Fryslân te Leeuwarden: T. rex in Town.

In deze tentoonstelling staat een immens groot skelet van een T. rex centraal. Bezoekers gaan ontdekken wat de botten vertellen over het leven van het dier.

T. rex in Town

Met zijn gigantische afmetingen, enorme bek en vlijmscherpe tanden was de T. rex één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit hebben geleefd. Paleontoloog Anne Schulp uit Sneek groef in Amerika, samen met een team van Naturalis Biodiversity Center, botten van een T. rex op. Het skelet bleek één van de meest complete ooit gevonden. Van dit skelet is een wetenschappelijk model gemaakt, dat de basis vormt voor de expositie T. rex in Town.
 
Onderzoek

In de expositie gaan bezoekers ontdekken wat de botten prijsgeven over het turbulente leven van dit indrukwekkende dier. Hoe oud was ze precies, wat stond er op het menu en wat vertellen de botbreuken over haar leven? Helemaal spannend is de fietstest: kun je al fietsend een woeste T. rex voor blijven of word je opgeslokt met huid en haar? En ben jij eigenlijk een goede dino-snack?

Herfstvakantie

In de herfstvakantie worden er in het Natuurmuseum verschillende workshops rond T. rex in Town georganiseerd. Hier gaan kinderen de wereld van de dino’s verder ontdekken door middel van muziek en theater, verhalen, maar ook met graffiti. Op 18 oktober kunnen kinderen Anne Schulp ontmoeten. Hij geeft die dag een aantal keer een lezing over zijn fascinerende werk.

Coole Kidsnacht

De herfstvakantie begint met de Coole Kidsnacht op vrijdag 14 oktober. Nog voor T. rex in Town officieel opengaat, mogen kinderen deze avond als eerste een kijkje nemen bij de T. rex. Het museum is extra open van 17.00 tot 21.00 uur.

Praktisch

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.natuurmuseumfryslan.nl. Het museum is van 15 t/m 30 oktober dagelijks geopend, dus ook op de maandagen.

T. rex in Town is te zien van 15 oktober 2022 t/m 3 september 2023.

Foto (C):  Mylene Siegers

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.