Sylvan weer blessure vrij

Na de zomerstop was de 1e wedstrijd in Veendam. Sylvan was net op tijd hersteld van zijn sleutelbeen breuk 6 weken geleden opliep tijdens een trainingsstage.
De training ging goed en hij plaatste zich mooi voor de A groep met een 9e tijd. De 1e manche sloot hij af na een spannende race op een 6e plaats. De start van de 2e manche ging goed en hij zat weer in de kopgroep, helaas viel er een rijder voor hem waardoor Sylvan ook ten val kwam en als laatste weer verder kon. Toch nog als 13e kunnen finishen. Door gebrek aan training en ritme door de sleutelbeen breuk was de conditie nog niet optimaal. Tevreden met een 9e plaats in het dagklassement.
20 september was Emmen de volgende wedstrijd. Op een zware baan met een 11e trainingstijd. Na een felle strijd in beide manches in een groep rijders die niets voor elkaar onderdeden, twee keer een 8e plaats met een totaal 7e plaats voor het dagklassement. Afgelopen zondag 27 september had Sylvan een wedstrijd in Marum. Sylvan zijn ritme was weer terug en hij kon hier een mooie 3e trainingstijd neerzetten. De 1e manche had hij een goede start en zat meteen in de kopgroep als 5e. Jammer genoeg schoof zijn voorwiel weg in een snelle bocht en kwam hij ten val. Nadat Sylvan door tal van rijders gepasseerd was moest hij het weer goed maken. Door snelle rondetijden neer te zetten, klom hij op naar plek 9.
In de 2e manche had hij wederom een goede start en de gehele wedstrijd was hij in een fel gevecht voor de 5e plaats, helaas kwam hij op de finish net een metertje te kort. Voor het dagklassement was het wel een mooie 6e plaats. Hierbij zat ook nog een dagdeelnemer welke niet aan de competitie meedoet waardoor Sylvan nog een plaats op schoof naar plek 5. Met nog 2 wedstrijden te gaan, aankomende zaterdag Vledderveen en volgende week 10 oktober de laatste in Joure staat Canrinus op een gedeelde 5e plaats in het kampioenschap.
Hopelijk lukt het in Joure zijn thuisbaan hier weer goed te scoren.
Foto’s Gerrit Waterlander (MxHotShots)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.