Sylvan Canrinus sluit motorcross seizoen 2015 met plek 5 af in MX2-125cc

De 17 jarige Sylvan Canrinus uit Bolsward kijkt toch tevreden terug op niet geheel geslaagde competitie dit jaat bij MX Noord Cup, waar de rijders uit Noord Nederland strijden om het kampioenschap o.a. in de MX2-tweetakt 125cc klasse.

Met ongeveer 130 ingeschreven coureurs is deze klasse dan ook het drukst bezette van alle klassen die er rijden.

Per wedstrijd verschijnen er dan ook veel rijders die zich door een goede trainingstijd neer te zetten om te kunnen plaatsen voor de A of B finale. De snelsten (de helft) komen bij de A finale over 2 manches.

Dit seizoen stond het schoolexamen voorop zodat er minder getraind kon worden buiten de wedstrijden om. Nadat het diploma behaald was kon Sylvan weer vol tegenaan. Door tot nu toe alle wedstrijden in de A finale te hebben gereden en een goede dag klassering te hebben behaald, stond hij bij het ingaan van de zomerstop op een mooie 7de plaats in de tussenstand. Helaas ging het mis tijdens een trainingsstage in juli toen hij hard ten val kwam en hij zijn sleutelbeen brak. Gelukkig was de volgende wedstrijd na de stop 6 weken later zodat Sylvan wel weer op tijd hersteld was, maar wel zonder wedstrijdritme en een conditie achterstand. Toch werden in de volgende wedstrijden voldoende punten behaald om plaats 7 vast te houden. Met nog 5 wedstrijden te gaan begon Sylvan in te lopen op de mannen op de plaatsen voor hem. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg stonden er toen 3 rijders gelijk aan punten voor plaats 5.

De spanning nam toe en in de een na laatste wedstrijd in Vledderveen/ Stadskanaal wist Sylvan door tactisch rijden op een technische circuit een punten voorsprong op te bouwen op z’n concurrenten.

De laatse wedstrijd was 10 oktober jl. op z’n thuisbaan van de Flying Boetoe in Joure. Op een loodzware baan door de vele regenval, ging het toch bijna mis. Tijdens de 1e ronde van de training sloeg het achterwiel weg op de springschans. Hierbij kwam hij hard ten val. Met veel pijn slaagde hij erin om toch een goede 5e trainingstijd neer te zetten Tijdens de 1e manche na een goede start met 37 coureurs, wist hij gelijk z’n. belangrijkste concurrent in de eerste ronde af te troeven en eindigde op een mooie 4e plek vlak achter de derde man maar drie plaatsen voor de concurrent. De 2e manche wederom een goede start in de kopgroep en na een ronde doorgekomen plaats 9. Gedurende de wedstrijd wist hij plaatsen goed te maken om op een 5e plek te finishen. Voor het dag klassement een mooie 5e plek.

Na het opmaken van het kampioenschap 2015 is Sylvan in totaal als 5e geëindigd wat een mooi resultaat is in dit zeer sterke en volle deelnemersveld.

Foto:John Bruininck

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.