Sylvan Canrinus plaatst zich voor landelijke finale motorcross

De Bolswarder, Sylvan Canrinus is dit seizoen geëindigd  op een 6de plaats in het DMX (District Noord) kampioenschap en daarmee heeft hij zich geplaatst voor de landelijke finale motorcross in Axel.

Tot aan de zomervakantie had Sylvan een keurige 4e plaats in de tussenstand voor het kampioenschap DMX Noord. De eerste wedstrijd na de vakantie ging het jammer genoeg fout in Vledderveen (Stadskanaal). De trainingstijd was goed voor de A finale en in de 1e manche werd een goede klassering behaald. Helaas was er in de 2e manche bij de start een valpartij waar Sylvan ook betrokken bij was, en bleek al snel dat verder rijden geen optie was.

Met een pijnlijke hand en een diepe vleeswond ging het richting de EHBO en daarna direct door naar het ziekenhuis in Stadskanaal waar het werd gehecht. Dus ipv kampioenspunten werden het hechtingen. Een tegenvaller en ook nog gezakt naar een 6e plaats in het kampioenschap. Een week later toch van start gegaan in Marum met de hechtingen er nog in en een pijnlijke hand.

Het rijden ging redelijk en met in de 2e manche nog een mooie 5e plaats behaald en weer wat punten ingelopen op de puntenachterstand. In Makkinga een week later werd er nog een mooie 7e plaats totaal neergezet. De laatste wedstrijd om het kampioenschap was afgelopen zaterdag in Emmen. De weersomstandigheden waren niet ideaal. In de training werd er op safe gereden en werd er nog een redelijke tijd neergezet.

In de 1e manche had Sylvan niet een goede start en moest flink wat plaatsen goed maken. Ondertussen was het erg hard gaan regenen en was het zicht erg slecht. Door bekeken te rijden reed Sylvan terug naar een 7e positie en wist in de slotfase van de manche nog 2 plekken goed te maken en kwam als 5e over de finish. Tussen de manches in was het zo hard gaan regenen en de baan werd zo slecht dat de wedstrijdleiding samen met de EHBO heeft besloten de wedstrijden af te lassen.

Jammer voor Sylvan want zijn achterstand op de nummer 5 in het kampioenschap was nog maar 6 punten. Al met al toch een goed seizoen gereden met een 6e positie in de eindstand. Ook heeft Sylvan zich weten te kwalificeren voor de landelijke finale in het Zeeuwse Axel waar de 40 beste rijders van Nederland strijden om de Nederlandse titel.