Sylvan Canrinus plaatst zich voor landelijke finale motorcross 2016

car2De 18 jarige Bolswarder, Sylvan Canrinus is geëindigd op een 7de plaats in het DMX (District Noord) kampioenschap en daarmee heeft hij zich geplaatst voor de landelijke finale motorcross in Amersfoort.

Deze MX Noord Cup is een competitie met rijders uit Noord Nederland die om de titel strijden in verschillende klassen. Sylvan kwam ook dit jaar weer uit in de MX2 tweetakt 125cc klasse. Met 130 deelnemers in deze klasse is dit dan ook de drukst bezette en spectaculairste klasse. Het is dan ook zaak om in de tijdtraining ‘s morgens al een goede tijd neer te zetten om in de A-finale te mogen starten. In de loop van de dag worden dan de 2 manches verreden waar de kampioenspunten behaald kunnen worden.

Door een schouder blessure begin van het cross seizoen waardoor hij de eerste wedstijd niet mee kon doen gingen er direct kostbare punten verloren. Nadat Sylvan hersteld was wist hij zich de volgende wedstrijden alle keren te plaatsen voor de A-finale. Door constant en bekeken te rijden zag hij kans snel op te klimmen in het klassement.
Halverwege het seizoen al op de 25ste plek in het klassement (130 deelnemers )in de MX2 klasse .Door de rest van het seizoen altijd in de top 10 te eindigen stond Sylvan in de voorlaatste wedstrijd op een 6de plek. Bijna ging het mis in Marum , na een onschuldige val werd hij door een mede coureur over zijn onderbeen gereden. Desondanks werd Sylvan toch 8ste . Met pijn aan zijn been werd er de 2de manche gereden wat het extra zwaar maakte maar werd toch nog een 11de plaats behaald. Voor het dagklassement betekende dit een 9de plaats. Door dit alles zakte hij helaas terug van een 6de naar een 7de plaats in het kampioenschap.

De laatste wedstrijd was op Emmen. Ook hier weer in de A-finale door een goede tijdtraining. Start 1e manche was goed tot in de eerste scherpe bocht een aantal rijders waarbij ook Sylvan betrokken was ten val kwamen. Als laatste vertrok Sylvan om een inhaal race in te zetten. Door het tempo hoog te houden en goede lijnen te rijden wist hij toch als 12de te eindigen.

Tweede manche was de baan een stuk zwaarder geworden. In deze laatste manche van dit seizoen waren er nog de nodige punten te verdelen om je te kunnen plaatsen voor de finale. Er werd dan ook op de limiet gereden door de coureurs die het laatste startplaats nog konden halen. Sylvan stond redelijk wat punten voor op de 8e man dus werd er bekeken en op safe gereden. Dit alles betekende een keurige 7de plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Nadat alle wedstrijden nu gereden zijn mogen de eerste 8 uit het klassement van alle 5 districten naar de landelijke finale. Sylvan heeft zich wederom weten te plaatsen voor deze finale op 22 oktober 2016 in Amersfoort, waar de 40 beste rijders van Nederland de strijd met elkaar aangaan op het zware zandcircuit van de MSV Salz.

Een mooie afsluiting voor het cross seizoen 2016!Hopelijk hebben we verder nog een goed najaar zodat er nog door getraind kan worden op de motor waarna in de winterperiode de conditie op peil moet worden gehouden in de sportschool en met mountainbiken om in maart weer scherp aan de start te kunnen staan.

.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.