Sven Wind Nederlands Kampioen

Zaterdag 27 september  is de 8-jarige Sven Wind uit Bolsward Nederlands kampioen geworden in de klasse RACE-KIDS.

De laatste wedstrijd NK pocketbike was in Stadskanaal en Sven had een kleine voorsprong op zijn naaste concurrent. In de eerste vrije training was zijn concurrent nog eerste maar tijdens de kwalificaties was Sven het snelst.
In de eerste wedstrijd had Sven een goede start en bouwde een mooie voorsprong op, echter hij maakte een kleine schuiver en zag zijn voorsprong weer geheel verdwijnen, zijn concurrent ging vlak daarna in dezelfde bocht onderuit en had meer moeite om weer weg te komen, dus winst in de eerste race.

 

De tweede wedstrijd had Sven een goede start en begon direct met het uitbouwen van een mooie marge, deze werd nog groter doordat zijn concurrent uitviel met motorpech.
Nu klinkt het net dat het allemaal maar gemakkelijk ging, dit was echter niet zo!
Het hele seizoen was spannend, waar Sven in het begin ook pech had en steeds zijn meerdere moest erkennen in zijn naaste concurrent, maakte Sven halverwege het seizoen een grote stap voorwaarts door een stuk sneller te gaan rijden en met name in de wedstrijden ook veel assertiever te gaan rijden. Dit heeft geresulteerd in een welverdiend kampioenschap.

Volgend jaar gaat Sven Junioren B rijden, hij moet zich dan eerst kwalificeren omdat hij dan officieel nog te jong is, maar gezien de progressie van dit jaar moet dat lukken.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.