Sven Wind Nederlands kampioen Ohvale Cup en runner-up in de Junioren B

De 11 jarige Sven Wind is dit jaar Nederlands Kampioen geworden in de Ohvale Cup en runner-up in de junioren B klasse.

Het was een druk seizoen want in eerste instantie deed Sven ook nog aan de Molenaar NSF mee. Maar na 2 wedstrijden werd hiermee gestopt omdat dit niet was te combineren met de het minibiken en de Ohvale Cup. Ondanks dat Sven zijn doelstelling had toegelicht (Minibike heeft prioriteit en NSF is een leerjaar) in het gesprek met Molenaar begin dit jaar was er een verschil van inzicht hierover.

Junioren B
Het waren spannende wedstrijden die Sven uitvocht met zijn grootste rivaal en samen waren ze wel een klasse apart dit seizoen, helaas voor Sven geen kampioen. Iets teveel valpartijen en foutjes waardoor kostbare punten verloren gingen.

Ohvale Cup
In 2015 had Sven een keer op een Ohvale gereden in Italië, daar was hij heel enthousiast over! Dit jaar is de Ohvale Cup van start gegaan in Nederland en werd Sven direct de Nederlands Kampioen!

Europees kampioenschap
Sven heeft in augustus meegedaan met het EK in Italié, het was 40 graden en weer een dubbel programma, Junioren B en Ohvale! In beide klassen heeft hij P9 behaald!

Plannen voor volgend jaar
Volgend jaar gaat Sven Junioren B en Ohvale Cup rijden.
Junior B met een standaardblok om zodoende kosten te besparen. In de Ohvale Cup gaat Sven starten met 160cc in plaats van 110cc, hij is groot voor zijn leeftijd (11 jaar) en de 160cc past beter bij hem.

Sven gaat ook proberen om een aantal wedstrijden in Italië te rijden om daar meer ervaring op te doen in verschillende competities.

Sven wil zijn sponsoren bedanken voor dit seizoen en hoopt dat hij ook volgend jaar weer op hun mag rekenen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.