"Supermarktoorlog" dreigt in Bolsward

De verhoudingen tussen de gemeente Súdwest-Fryslân en de bewoners en ondernemers van de Snekerstraat/Bolwerkplein zijn behoorlijk verstoord geraakt.

De vestiging van een Lidl in de gebouwen van de voormalige garage De Jong hebben de verhoudingen op scherp gezet. Er wordt al langer gesproken over een Lidl op deze locatie maar volgens omwonenden verloopt de communicatie  behoorlijk onder de maat. Tijdens een informatiebijeenkomst vorige maand werd door geen van de partijen een toelichting werd verstrekt.

De gemeente wil daarom op 17 juli een informatieavond organiseren om alle plannen toe te lichten. Nog steeds is niet duidelijk of burgemeester en wethouders een vergunning zullen afgeven

Het grootste bezwaar voor de omwonenden is de parkeer en verkeersproblematiek die gaat ontstaan als er een supermarkt bij gaat komen. Het is nu al druk met geparkeerde auto’s, vooral op de zaterdag omdat dan ook de sportvelden intensief gebruikt worden. Er is nog steeds onduidelijkheid over hoe de gemeente dit wil oplossen. Er wordt gesproken om een deel van de sportvelden hier voor te gaan gebruiken.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.