Súdwest-Fryslân ziet zijn kans schoon

Vanaf 1 januari kunnen inwoners van Súdwest-Fryslân gebruik maken van een digitale afvalkalender. Op een gemakkelijke manier is op deze kalender te zien wanneer de container bij de weg moet staan.

Ook is informatie te vinden over het scheiden van afval. Binnenkort wordt de kalender aangevuld met de dichtstbijzijnde milieustraten, glas – en textielcontainers. De kalender is te vinden op www.sudwestfryslan.nl.

Nieuwe routes
Wethouder Mirjam Bakker: “Het werd hoog tijd dat wij onze dienstverlening eens opnieuw tegen het licht gingen houden. Je moet altijd goed kijken waar zaken slimmer geregeld kunnen worden. Zo hebben we de inzamelroutes ook op een paar punten aangepast. Hierbij hebben we gekeken naar de meest efficiënte route om afval in te zamelen”.

Afvalkalender altijd bij de hand
De digitale afvalkalender is ook heel goed te lezen op telefoon en tablet. Inwoners hebben hun kalender dus altijd bij de hand. Mirjam Bakker: “Inwoners vragen hun informatie vandaag de dag op een andere manier op. Internet en sociale media spelen hierbij uiteraard een belangrijke rol. Vandaar dat wij de kalender via ons website aanbieden. Inwoners die voor 2016 écht graag nog een papieren kalender in de bus willen hebben, kunnen dit bij ons aangeven. Dat gaan we regelen!”

Betere scheiding
De digitale afvalkalender is één van de nieuwe ontwikkelingen binnen het afvalbeleid. Dit jaar starten we met de campagne ‘Súdwest-Fryslân ziet zijn kans schoon’ om het mensen gemakkelijker te maken afval te scheiden. Bakker: “We richten onze pijlen niet alleen op zwerfafval. Ook op het gebied van huishoudelijk afval valt er grote winst te behalen. Er belandt nog altijd veel afval in de grijze container, dat er niet in hoort. Denk bijvoorbeeld aan glas en papier. Het is toch zonde dat er dingen in de verbrander belanden, terwijl het belangrijke grondstoffen zijn!”

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.