Súdwest-Fryslân wordt werkgever van alle medewerkers gebiedsteams

De gemeente Súdwest-Fryslân wil per 1 januari 2017 de medewerkers van de gebiedsteams zelf in dienst nemen. Het gaat om het personeel van Timpaan Welzijn, Stichting Ouderenwerk Bolsward, Regie-centrum en MEE.

Dit stellen de colleges van burgemeester en wethouders van Littenseradiel en Súdwest-Fryslân voor. De overname van alle medewerkers van het gebiedsteam past in het beleid van Súdwest-Fryslân om taken zelf uit te voeren in plaats van uit te besteden.

“We zijn één van de eerste gemeenten in Nederland die deze stap maakt”, vertelt wethouder Gea Akkerman. “Inwoners zijn tevreden over de ondersteuning die ze krijgen van de gebiedsteams, blijkt uit een evaluatie. Stoppen met de inhuur en het vast in dienst nemen van de medewerkers is nu een logische vervolgstap. Hiermee kunnen we de ondersteuning aan onze inwoners verder verbeteren.”

Sinds januari 2015 zijn er in Súdwest-Fryslân en Littenseradiel zes gebiedsteams. De teams bestaan uit medewerkers van de gemeenten en personeel van de partners. De gebiedsteams zijn dé toegangspoort voor alle vragen op de terreinen Wmo, Jeugd en Participatie (werk en inkomen). Dat beide gemeenten de participatietaken vanaf het begin hebben ondergebracht bij de gebiedsteams is ook al bijzonder in Nederland.

Op 13 juli is de Landelijke Transitiecommissie Sociaal Domein (TSD) op bezoek geweest. Deze commissie is enthousiast over de vernieuwende 3D-aanpak van Súdwest-Fryslân en Littenseradiel. Er zijn weinig gemeenten in Nederland waarbij gebiedsteams alle drie gedecentraliseerde sociale wetten (Wmo, Jeugdwet, Participatiewet) geïntegreerd uitvoeren en de medewerkers in dienst zijn of komen van de gemeente.

De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân neemt eind september een besluit over de definitieve juridische vorm van de gebiedsteams.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.