Súdwest-Fryslân wordt lid van de Vereniging Noorden Duurzaam

Gemeente Súdwest-Fryslân wordt lid van de Vereniging Noorden Duurzaam. Een netwerkorganisatie die ervoor wil zorgen dat duurzame ontwikkelingen in Noord Nederland sneller verlopen. Het is een actieve vereniging van en voor alle organisaties in Fryslân, Groningen en Drenthe die willen investeren in duurzame ontwikkeling.

Wethouder Mirjam Bakker, met duurzaamheid in haar portefeuille, zegt hierover: “Veel dorpen, steden en ondernemers in Súdwest-Fryslân zetten zich in voor een duurzame toekomst. Met het lidmaatschap aan het netwerk Noorden Duurzaam willen we kijken of we kennis kunnen bundelen door samen naar vraagstukken te kijken. Dat we ervan kunnen leren. En dat wij deze kennis kunnen gaan gebruiken om lokale initiatieven in Súdwest-Fryslân te ondersteunen”.

Innovatieve werkmethode
De Vereniging Noorden Duurzaam is in november 2013 opgericht. De werkmethode van de vereniging is in samenwerking met de Universiteit van Groningen (UVG) ontwikkeld. De methode gaat uit van een overgang naar een duurzame ontwikkeling in de keten. Met keten bedoelt de vereniging: vraag, aanbod, recycling, overheid, kennis en transitie. Leden van de vereniging kunnen deelnemen aan een zogenaamde ketentafel. Oplossingen voor de belangenverschillen binnen de keten moeten deelnemers aan de ‘tafel’ oplossen. Eén van de concrete producten van de vereniging is de ondertekening van het convenant betongranulaat. De gemeente Súdwest-Fryslân en de provincie Fryslân hebben dit convenant in september ondertekend. De vereniging biedt verder platformactiviteiten en ontwikkelt een gezamenlijk dienstencentrum voor duurzaamheidsnetwerken in de regio.

Wethouder Bakker: Dit is een nieuwe manier van werken, waar wij in geloven. Het initiatief is in Fryslân nog relatief onbekend. Binnen dit netwerk valt veel kennis voor ons te halen. Een lidmaatschap past bij de koploperspositie die Súdwest-Fryslân in onze provincie inneemt.”

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.