Súdwest-Fryslân TTIP vrij

De Europese Commissie onderhandelt met de Verenigde Staten over een vrijhandelsverdrag (TTIP) en er is een verdrag (CETA) tussen de EU en Canada in de maak.

De SP-fractie maakt zich zorgen dat met het verdwijnen van handelsbeperkingen ook onze regels verdwijnen die juist zijn bedoeld om burgers te beschermen. Op het gebied van voedsel, arbeidsvoorwaarden, duurzaamheid en veiligheid. Met het handelsverdrag komt er ook een soort private rechtbank (ISDS). Amerikaanse of Canadese bedrijven kunnen daarmee onze regels bepalen.

Raadslid Harmen de Wind: “Het kan toch niet zo zijn dat wij in Súdwest-Fryslân geen gaswinning willen en een Canadees bedrijf dan een grote schadevergoeding kan claimen. Dat onze boeren geen eerlijke producten meer kunnen produceren omdat we verplicht worden Amerikaanse chloorkip te verkopen. Het gaat om onze democratie en rechtsstaat. Het is niet voor niets dat milieuorganisaties, vakbonden en boerenorganisaties waarschuwen voor TTIP.”

In de raadsvergadering van 12 november doet SP Súdwest Fryslân een voorstel om onze gemeente TTIP vrij te verklaren. Wij gaan er vanuit dat net als in onze provincie Fryslân dit voorstel wel een meerderheid zal krijgen!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.