Súdwest-Fryslân stimuleert Rookvrij Nederland

De jongste generatie inwoners van Súdwest-Fryslân moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Daarom doet de gemeente mee aan de Alliantie Rookvrij Nederland. Súdwest-Fryslân is in Nederland de tiende gemeente die zich bij de alliantie aansluit.

De aansluiting bij de alliantie krijgt dinsdag 24 juli een officieel tintje, als wethouder Mark de Man in Makkum de overeenkomst tekent. Dat Makkum is gekozen is geen toeval. Het is de geboorteplaats van Lenze Meinsma, die jarenlang directeur was van KWF Kankerbestrijding.

Dat was in de periode 1953-1978, toen roken voor veel mensen vanzelfsprekend was. Meinsma, die arts was en promoveerde op een proefschrift over de gezondheidsrisico’s van roken, was toen al onvermoeibaar met acties om mensen zo ver te krijgen met roken te stoppen.

De ondertekening valt samen met de opening van het Timmerdorp in Makkum, en ook dat is niet toevallig. De Timmerdorpen zijn de eerste rookvrije dorpen in de gemeente. Behalve in Makkum zijn er in de eerste week van de schoolvakantie Timmerdorpen in IJlst, Sneek, Heeg, Witmarsum en Molkwerum.

In de laatste week van de schoolvakantie zijn kinderen in Wommels, Bolsward en Workum aan de beurt om creatief en sportief aan de slag te gaan en de meest bijzondere hutten te bouwen. Timmerdorp is een week voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en staat voor gezelligheid, creativiteit en samenwerken.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.