Súdwest-Fryslân start avondschool voor aankomende ondernemers

De eerste avondschool voor jonge en aankomende ondernemers in Súdwest-Fryslân begon deze week in Sneek met 21 enthousiaste cursisten. De avondschool is een initiatief van de gemeente.

 “We zijn er trots op dat we zoveel jonge ondernemende mensen op weg mogen helpen naar hun eigen succes”, zegt wethouder Maarten Offinga. “De animo is groot. Het aantal aanmeldingen overtrof het aantal beschikbare plekken.”

Tijdens tien lesavonden van elk drie uur wordt het jong talent begeleid door ervaren professionals uit het bedrijfsleven. Voor de ene cursist is het een ontdekkingstocht of het bedachte  bedrijfsidee haalbaar is, voor de ander is het opstellen van een goed ondernemingsplan het doel. Voor iedereen geldt dat de ondernemersvaardigheden worden verbeterd.

De diversiteit van de deelnemers, allen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, is groot. Naast net gestarte ondernemers en pre-starters, zijn er onder de deelnemers studenten die een hbo- of mbo-opleiding volgen. “Deze jongeren krijgen een geweldige kans om kennis te maken met het ondernemerschap buiten de school”, aldus Bob van der Werf, docent ondernemerschap bij ROC De Friese Poort in Sneek.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.