Súdwest-Fryslân opent woonwinkelThús in Sneek

Groots en vrij wonen tussen de Afsluitdijk, Stavoren en Sneek,in een gebied met ruimte om te leven. Verbonden door water en wegen. Met de hectiek van het dicht gebouwde Nederland ver weg en toch dichtbij. Dit kan in Súdwest-Fryslân met zijn 74 kernen, waaronder zes van de elf Friese steden. Hier voelt u zich thuis, of zoals de Friezen zeggen: thús.

Op woensdag 15 juni opent de gemeente Súdwest-Fryslân de woonwinkel thús. De winkel aan de Nauwe Noorderhorne 3 in Sneek is de plek waar alle geïnteresseerden voor het kopen van een kavel of bouwen van een woning in de gemeente Súdwest-Fryslân terecht kunnen.

De woningmarkt in Súdwest-Fryslân komt weer in beweging. Zo verkoopt de gemeente in juli 9 kavels in de Sneker wijk Harinxmaland en wordt nog dit jaar gestart met de verkoop van kavels op de Houkepoort in Sneek. Ook in de dorpen neemt de verkoop van kavels toe. Wethouder Maarten Offinga: “Súdwest-Fryslân heeft de afgelopen jaren net als vrijwel alle gemeenten veel af moeten boeken op aangekochte gronden die nu niet waren verkocht. Nu het economisch klimaat verandert zien we gelukkig het tij keren. Maar dat betekent niet dat we een afwachtende houding aan moeten nemen”. Wethouder Gea Akkerman is het hier volkomen mee eens. “Geïnteresseerden voor een kavel om hun droomhuis te bouwen moeten we daarom aan de hand nemen. Met het openen van de thúswinkel willen we ze zoveel mogelijk ontzorgen en vlot door de procedures helpen zodat ze kunnen gaan bouwen!”

De naam thús is niet zomaar gekozen. De naam past goed bij het thema wonen. Thús, het Friese woord voor thuis. En het vinden van een thuis is alles waar het om draait bij het kopen van een kavel en bouwen van een huis. De gemeente gaat met de naam thús Súdwest-Fryslân als woongebied verder op de markt zetten als een thuis. Het doel van de winkel is om per jaar 70 kavelste verkopen. Hiermee moet jaarlijks een omzet worden gerealiseerd van gemiddeld 5,5 miljoen.

De woonwinkel thús is wekelijks geopend op woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Daarnaast kunnen mensen op afspraak terecht via telefoonnummer 14 0515.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.