Súdwest-​Fryslân ook in 2021 grotere terrassen

Horecaondernemers in Súdwest-Fryslân kunnen ook dit jaar gebruik blijven maken van hun uitgebreide terrassen. De gedoogbesluiten, die de horecazaken vorig jaar vóór de zomer kregen, zijn verlengd tot 1 november 2021.

De gedoogbesluiten waren al verlengd tot 1 april van dit jaar, maar de horeca heeft daarvan nauwelijks profijt gehad, door de lockdown en de algehele horecasluiting. “Ook nu is het nog niet bekend wanneer de horeca weer open mag, en in welke vorm”, zegt wethouder Bauke Dam. “Maar met dit besluit lopen we daar vast op vooruit.”

De uitgebreide terrasvergunning houdt in dat horecaondernemers hun meubilair op een groter oppervlak mogen uitstallen, om zo een gelijk aantal gasten te kunnen bedienen.

Verder is de gemeente bereid ook terrassen toe te staan bij horecazaken die nu nog geen terrasvergunning hebben, zoals nachtclubs. “De nachthoreca is heel zwaar getroffen door de coronamaatregelen”, zegt Dam. “Het toestaan van een terras maakt dat eigenaren hun zaak kunnen ombouwen naar een reguliere bar of horecagelegenheid, om zo toch inkomsten te genereren.”

De uitbreiding van de terrassen had in Sneek gevolgen voor een aantal marktkooplieden, die van het Grootzand verhuisden naar het Schaapmarktplein. Dam: “We zijn nog met de marktondernemers in gesprek over een definitieve verplaatsing, maar voor dit moment is men akkoord met de huidige standplaatsen.”

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.